Ohio EPA
Division of Air Pollution Control
Engineering Guide #21
Question:

If a new or modified fugitive dust source is to be installed outside of the Appendix
A areas identified in OAC Rule 3745-17-08, is the "best available technology”
requirement in OAC Rule 3745-31-05(A)(3) the same as the "reasonably
available control measure" (RACM) requirement that would apply to the source if
it were installed in an Appendix A area?

Answer:

It should first be pointed out that the construction of any new or modified fugitive
dust source is subject to the Permit to Install/Operate regulations (Chapter 3745-
31), regardless of the proposed location of the source. Also note that any
RACM determinations should be made in accordance with Engineering Guide
#24.

OAC Rule 3745-31-05(A)(3) requires that new (i.e., any emissions unit installed
after January 1, 1974) or modified emissions units "employ the best available
technology" (BAT) for controlling air contaminant emissions. Ohio Senate Bill
No. 265 (effective August 3, 2006) limits this BAT requirement to emissions units
with a controlled potential to emit greater than 10 tons/year. Also, S.B. 265
requires BAT to be established by rule beginning August 3, 2009. Ohio EPA,
DAPC will be developing BAT rules to address the requirements of S.B. 265, and
this will be an ongoing effort. In addition, until a BAT rule is established for a
specific emissions unit, DAPC policy will define how BAT should be determined,
if necessary, by the field offices in processing permit applications.

A new or modified emissions unit in a non-Appendix A area is not subject to OAC
Rule 3745-17-08(B) (except possibly as provided in paragraph (A)(2)); however,
if the controlled potential to emit for the emissions unit is greater than 10
tons/year, then BAT must be established in accordance with DAPC policy and
any OAC rule that defines BAT for the emissions unit.

A new or modified emissions unit in an Appendix A area is subject to the RACM
requirements of OAC Rule 3745-17-08(B). In addition, if the controlled potential
to emit for the emissions unit is greater than 10 tons/year, then BAT must be
established in accordance with DAPC policy and any OAC rule that defines BAT
for the emissions unit.
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Any BAT requirements established by OAC rule in accordance with S.B. 265,
cannot be less stringent than limitations that have already been established by
State and federal regulations; this includes the RACM requirements of OAC Rule
3745-17-08. For the air contaminants emitted by sources subject to standards
adopted under section 112, Part C of Title |, and Part D of Title | of the federal
Clean Air Act, BAT must be equivalent to and no more stringent than those
standards.

If BAT has not been established by OAC rule for the source category of concern,
then BAT should be determined for a fugitive dust source in accordance with
DAPC policy.
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